Praktische zaken

Praktijk Rineke Brinkman Vlaardingen
Ernst Casimirstraat 45
3136 BA Vlaardingen
06-28360583
010-4754870
rineke-brinkman@xs4all.nl

Openingstijden:
iedere maandag, woensdag en vrijdag van 9-17 uur en woensdagavond voor zwangeren.

Intake en werkwijze

Voor haptotherapie is geen verwijzing van een huisarts of andere hulpverlener nodig.

Iedere sessie duurt ongeveer een uur. De eerste bijeenkomst is een intakegesprek. Tijdens deze intake vindt een nadere kennismaking plaats, wordt besproken waar je last van hebt, waar je aan wilt werken en wat je hulpvraag is. Voor deze intake wordt het normale tarief in rekening gebracht. Tijdens dit gesprek wordt over het algemeen nog geen gebruik gemaakt van de behandelbank maar krijg je wel uitleg over wat haptotherapie voor je kan betekenen.

Na deze intake volgen er 3 sessies waarin wordt gewerkt aan de hulpvraag. Meestal wordt er gewerkt met affectieve aanraking aan de behandelbank en worden voeloefeningen gedaan.
Na de 4 sessies wordt samen geëvalueerd en kijken we of haptotherapie de juiste keuze is om verder te gaan.

Tarief en vergoeding

De kosten voor een individuele sessie haptotherapie zijn € 88,-

Betaling van deze kosten graag per pin of contant na afloop van de sessie. Na elke behandeling krijg je een factuur mee, die je kunt indienen bij de zorgverzekeraar.
Op deze website kun je zien of jouw verzekering de kosten geheel of gedeeltelijk vergoedt.
Ik ben een VVH-geregistreerd haptotherapeut waardoor vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk is, mits je aanvullend verzekerd bent.

Annulering van een afspraak kan zonder kosten tot 24 uur vóór de afspraak.

Klachtenprocedure

Als u niet tevreden bent over de wijze waarop ik, tijdens de behandelingen haptotherapie, met u omga, wil ik u vragen de volgende richtlijnen te volgen:
Wilt u a.u.b. uw ervaringen zo snel mogelijk bij mij melden.
 •  Dit kan in een persoonlijk gesprek, zodat we er samen uit kunnen komen, of per brief of e-mail, waar ik dan na 10 werkdagen na ontvangst (behoudens vakantie) op reageer.
 •  Komen we er samen niet uit dan kunt u de procedure van mijn beroepsvereniging Vereniging van Haptotherapeuten VVH volgen. 

Privacyverklaring

De privacyverklaring kunt u hier inzien.

Hygiëneprotocol (i.v.m. Covid-19 / Corona)

 1. Er wordt gewerkt met aangepaste werktijden; tussen iedere afspraak zal een kwartier pauze zijn. Zodoende heb ik tussen de afspraken door tijd om te ventileren en deurklinken en behandelruimte schoon te maken.
 2. Ik vraag u om precies op tijd te komen waardoor verblijf in de wachtruimte niet nodig is.
 3. Bij binnenkomst wordt gevraagd om uw handen met een desinfecterende gel/reinigingsmiddel in te smeren, het desinfectiemiddel kunt u zelf meenemen maar is ook op de praktijk aanwezig.
 4. Maak zo min mogelijk gebruik van het toilet.
 5. Bij het werken aan de behandelbank desinfecteer ik mijn handen vooraf en na afloop met een gel/reinigingsmiddel.
 6. Ik raak alleen aan als u dat zinvol en wenselijk vindt.
 7. Ik vraag u thuis te blijven als u last heeft van een van de volgende klachten: verlies van smaak en of reuk, neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, (lichte) hoest, benauwdheidsklachten, verhoging of koorts. Heeft een van uw huisgenoten benauwdheidsklachten of koorts? Blijf dan ook thuis.
 8. De gereserveerde tijd wordt niet in rekening gebracht wanneer een afspraak minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd vanwege bovengenoemde verschijnselen/klachten.
 9. Voor de zekerheid vraag ik bij binnenkomst nog even naar uw algehele gezondheid.
 10. Ik verzoek u een groot badlaken mee te nemen om op te liggen. De afmetingen van het badlaken moeten zodanig zijn dat het hele lichaam erop kan liggen.
 11. Als we met elkaar praten, zittend of staand, wordt de 1,5 meter afstand gehanteerd.
 12. Zowel bij binnenkomst als bij het weggaan worden er geen handen geschud.